group_30
key to success

Πως Να Προστατεύσετε Το Σπίτι Σας Από Τους Κλέφτες

Διαρρήξεις, κλοπές και παραβιάσεις σπιτιών μπορούν να συμβούν οπουδήποτε, αφήνοντας τους ιδιοκτήτες με σημαντικές απώλειες σε είδη συναισθηματικής και οικονομικής αξίας.

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να λάβετε όσα περισσότερα μέτρα πρόληψης από κλοπή μπορείτε, ώστε να προστατεύσετε τους εαυτούς σας, την οικογένειά σας και τα προσωπικά σας αντικείμενα. Σε αυτό το άρθρο διερευνούμε πώς οι κλέφτες στοχεύουν σπίτια και σας παρέχουμε χρήσιμες συμβουλές για την προστασία του σπιτιού σας από κλοπή.

Πώς Στοχεύουν Οι Κλέφτες Τα Σπίτια;

«Η ευκαιρία κάνει τον κλέφτη». Όσο αστείο κι αν ακούγεται αυτό το διάσημο ρητό, είναι αλήθεια. Οι κλέφτες παραβιάζουν σπίτια που είναι εύκολοι στόχοι. Ψάχνουν για μονοκατοικίες και διαμερίσματα που δεν προστατεύονται επαρκώς ή οι ένοικοι δεν είναι μέσα. Ας δούμε τι ακριβώς μπορεί να προσελκύσει έναν κλέφτη:

1. Έλλειψη Συστήματος Ασφαλείας

Η έλλειψη ενός εμφανούς συστήματος ασφαλείας στο σπίτι σας μπορεί να το καταστήσει εύκολο στόχο για τους κλέφτες. Εάν οι διαρρήκτες δεν εντοπίσουν κάμερες, ανιχνευτές κίνησης ή συναγερμό στο σπίτι, είναι γι’ αυτούς εύκολος στόχος. Οι ιδιοκτήτες λοιπόν πρέπει να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να εξασφαλίσουν την προστασία των ακινήτων τους.

Η εγκατάσταση ευδιάκριτων συστημάτων ασφαλείας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην αποτροπή μιας κλοπής. Είναι λιγότερο πιθανό ο κλέφτης να επιχειρήσει διάρρηξη όταν βλέπει κάμερες, ανιχνευτές κίνησης και συναγερμούς. Επιπλέον, ακόμα κι αν επιχειρήσει να μπει στο σπίτι, τα συστήματα ασφαλείας θα ειδοποιήσουν εσάς ή τις αρχές, δίνοντάς σας περισσότερες πιθανότητες να σταματήσετε τη διάρρηξη ή ακόμα και να πιάσετε τον κλέφτη.

2. Ενδείξεις Απουσίας

Οι διαρρήκτες συχνά αναζητούν σημάδια ότι δεν είστε μέσα ή κοντά στο σπίτι σας. Μια κοινή ένδειξη σπιτιού του οποίου οι ένοικοι απουσιάζουν είναι ένα απεριποίητο γκαζόν ή κήπος. Εάν η αυλή σας φαίνεται παραμελημένη, μπορεί να είναι σημάδι ότι λείπετε από το σπίτι. Αυτό μπορεί να κάνει το σπίτι σας στόχο για τους διαρρήκτες.

Είναι βασικό κάποιος να έχει το νου του στο σπίτι σας ακόμα κι όταν λείπετε. Ένας τρόπος είναι να προσλάβετε μια υπηρεσία περιποίησης γκαζόν για να συντηρεί την αυλή σας ή να αφήνετε ένα φως ανοιχτό μέσα στο σπίτι όταν λείπετε.

3. Κατοχή Ειδών Πολυτελείας

Η κατοχή ειδών πολυτελείας μπορεί να σημαίνει επιτυχία και χρήματα, αλλά μπορεί να σας κάνει ευκολότερο στόχο για τους κλέφτες. Οι διαρρήκτες ψάχνουν συχνά πολύτιμα αντικείμενα που μπορούν να πουλήσουν γρήγορα για εύκολο κέρδος, όπως πολυτελή αυτοκίνητα, ακριβά κοσμήματα και ηλεκτρονικά είδη υψηλής αξίας. Εάν είστε κάτοχος τέτοιων αντικειμένων, είναι απαραίτητο να τα προστατεύσετε από μια πιθανή κλοπή.

Μην τοποθετείτε αντικείμενα αξίας κοντά στα παράθυρα και αγοράστε χρηματοκιβώτια και κουτιά ασφαλείας για να αποθηκεύετε μικρά πολύτιμα αντικείμενα, χρήματα και κοσμήματα όταν δεν τα χρησιμοποιείτε.

4. Ανοιχτές Κουρτίνες

Το να αφήνετε τις κουρτίνες σας ανοιχτές και τα παράθυρα ξεκλείδωτα μπορεί να σας φαίνεται αμελητέο, αλλά μπορεί να κάνει το σπίτι σας εύκολο στόχο για τους κλέφτες. Οι ανοιχτές κουρτίνες παρέχουν στους διαρρήκτες ανεμπόδιστη θέα στα τιμαλφή μέσα στο σπίτι σας, διευκολύνοντάς τους να καταγράψουν τι θέλουν να κλέψουν. Τα ξεκλείδωτα παράθυρα παρέχουν ένα εύκολο και γρήγορο σημείο εισόδου για τους διαρρήκτες, επιτρέποντάς τους να εισβάλλουν στο σπίτι σας χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Για να προστατεύσετε το σπίτι σας από τους κλέφτες, πρέπει να προσέχετε πολύ τα ανοιχτά σημεία εισόδου που θα μπορούσαν να παραβιάσουν εύκολα. Κρατήστε τις κουρτίνες σας κλειστές και τα παράθυρα κλειδωμένα όταν δεν είστε στο σπίτι ή όταν κοιμάστε. Είναι επίσης σημαντικό να διασφαλίσετε ότι όλα τα σημεία εισόδου στο σπίτι σας, συμπεριλαμβανομένων της πόρτας και των παραθύρων, είναι ασφαλή, με αλουμίνια που δεν μπορούν εύκολα να παραβιαστούν.

5. Σβηστά Φώτα

Ένα σπίτι χωρίς αναμμένα φώτα μπορεί να δώσει σήμα στους διαρρήκτες ότι κανείς δεν βρίσκεται μέσα, διευκολύνοντας την εισβολή τους στην ιδιοκτησία σας. Εκτός από το ότι είναι σαφής ένδειξη ότι το σπίτι είναι άδειο, το σκοτάδι μπορεί να προσφέρει κάλυψη στους διαρρήκτες ώστε να κάνουν τη “δουλειά” τους χωρίς να φοβούνται ότι θα τους δουν γείτονες ή περαστικοί. Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να έχετε το εξωτερικό του σπιτιού σας καλά φωτισμένο για να αποτρέψετε πιθανή διάρρηξη.

Μπορείτε ακόμη να εγκαταστήσετε φώτα κοντά στην είσοδο, τα οποία ενεργοποιούνται με την κίνηση. Τα φώτα αυτά μπορεί να τρομάξουν τους εισβολείς και να τραβήξουν την προσοχή των γειτόνων. Το να αφήνετε μερικά φώτα αναμμένα μέσα στο σπίτι σας μπορεί επίσης να δώσει την εντύπωση ότι κάποιος βρίσκεται στο σπίτι, καθιστώντας το λιγότερο ελκυστικό για τους διαρρήκτες.

6. Άδειο Σπίτι

Ένα σπίτι που φαίνεται άδειο μπορεί να είναι εύκολος στόχος για διαρρήκτες, καθώς τους επιτρέπει να εισέλθουν και να αναζητήσουν πολύτιμα αντικείμενα χωρίς φόβο ότι θα πιαστούν επ’ αυτοφώρω. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το σπίτι σας φαίνεται άδειο, χωρίς αυτοκίνητα στο δρόμο, φώτα ή σημάδια κινητικότητας. Για να αποφύγετε να τραβήξετε την προσοχή των διαρρηκτών, είναι σημαντικό να κάνετε το σπίτι σας να φαίνεται κατοικημένο ακόμα κι όταν λείπετε.

Εάν έχετε έναν έμπιστο φίλο ή γείτονα που μπορεί να ελέγχει το σπίτι σας περιοδικά ενώ λείπετε, μπορεί ουσιαστικά να φαίνεται σαν κάποιος να είναι παρών. Ο φίλος σας θα σας ενημερώνει εάν όλα είναι εντάξει, και μπορεί ακόμη να κάνει πράγματα όπως το να παρκάρει ένα αυτοκίνητο στο δρόμο ή να ανάβει τα φώτα ώστε να δώσει την εντύπωση ότι κάποιος είναι σπίτι.

7. Μαζεμένα Γράμματα & Διαφημιστικά Φυλλάδια

Εάν έχει μαζευτεί στοίβα από γράμματα, λογαριασμούς και διαφημιστικά φυλλάδια στην πόρτα του σπιτιού σας, αυτό θα δώσει σαφές σήμα στους διαρρήκτες ότι οι ιδιοκτήτες λείπουν, διευκολύνοντάς τους να κάνουν διάρρηξη και να κλέψουν τα υπάρχοντά σας.

Για να αποτρέψετε τα μαζεμένα φυλλάδια να προσελκύσουν την προσοχή των διαρρηκτών ζητείστε από έναν έμπιστο φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας να περνάει και να τα μαζεύει τακτικά όταν λείπετε. Αυτά τα απλά βήματα θα διασφαλίσουν ότι το σπίτι σας δεν φαίνεται εγκαταλελειμμένο και επομένως θα μειώσει τον κίνδυνο κλοπής.

8. Δημοσιεύσεις Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Οι αναρτήσεις σχετικά με τα πολυτελή σας αντικείμενα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να φαίνεται ακίνδυνη διασκέδαση, αλλά μπορεί επίσης να δώσει σήμα σε πιθανούς διαρρήκτες ότι κατέχετε πράγματα που θα μπορούσαν να κλέψουν. Αυτές οι αναρτήσεις μπορούν να αποκαλύψουν την τοποθεσία σας και τι έχετε στην κατοχή σας. Έτσι, οι κλέφτες μπορούν να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν μια διάρρηξη όταν λείπετε από το σπίτι σας. Είναι σημαντικό να προσέχετε τι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο, ειδικά όταν πρόκειται για ακριβά αντικείμενα.

Πριν δημοσιεύσετε τα πολυτελή σας αντικείμενα ή τα σχέδια διακοπών σας, σκεφτείτε καλά ποιος μπορεί να δει τις αναρτήσεις σας και ποιες πληροφορίες μοιράζεστε. Είναι πάντα καλύτερο να διατηρείτε τα προσωπικά σας στοιχεία απόρρητα για να αποφύγετε να γίνετε εύκολος στόχος για διαρρήκτες.

Πώς Να Προστατέψετε Το Σπίτι Σας Από Κλοπή

Η ασφάλεια του σπιτιού σας είναι πολύ σημαντική. Τώρα που εξετάσαμε τον τρόπο με τον οποίο οι εγκληματίες στοχεύουν σπίτια, ας δούμε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την προστασία του σπιτιού σας από πιθανούς κλέφτες.

  • Εγκαταστήστε ένα σύστημα ασφαλείας – Ένα σύστημα συναγερμού θα βοηθήσει ώστε το σπίτι σας να παραμείνει ασφαλές. Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε αισθητήρες πορτών και παραθύρων, ανιχνευτές κίνησης και κάμερες ασφαλείας.
  • Κλειδώστε παράθυρα και πόρτες – Βεβαιωθείτε ότι όλα τα σημεία εισόδου στο σπίτι σας είναι ασφαλισμένα με κλειδαριές ασφαλείας. Οι νέες “έξυπνες” κλειδαριές είναι εξαιρετική επιλογή για πρόσθετη ασφάλεια.
  • Χρησιμοποιήστε φωτισμό με αισθητήρα κίνησης περιμετρικά του σπιτιού – Ο φωτισμός με αισθητήρα κίνησης μπορεί να αποτρέψει τους κλέφτες φωτίζοντας το εξωτερικό του σπιτιού σας όταν πλησιάζει κάποιος.
  • Κλαδέψτε θάμνους ή δέντρα που θα μπορούσαν να προσφέρουν κάλυψη σε πιθανούς εισβολείς – Τα δέντρα και τα ψηλά φυτά περιμετρικά του σπιτιού μπορεί να προσφέρουν κάλυψη στους κλέφτες που θα προσπαθήσουν να εισβάλλουν στο σπίτι σας.
  • Κρατήστε τα πολύτιμα αντικείμενα μακριά από παράθυρα και πόρτες – Βεβαιωθείτε ότι τα πολύτιμα αντικείμενα δεν είναι ορατά μέσα από παράθυρα ή πόρτες προσελκύοντας την προσοχή πιθανών διαρρηκτών.
  • Κλειδώστε σκάλες, εργαλεία κι άλλα αντικείμενα που μπορούν να διευκολύνουν μια διάρρηξη – Κλειδώστε όλα τα αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να σκαρφαλώσει ο κλέφτης σπίτι σας ή να σπάσει ένα παράθυρο και να μπει (π.χ. εργαλεία).
  • Επενδύστε σ’ ένα σύστημα συναγερμού με υπηρεσία παρακολούθησης – Ένα σύγχρονο σύστημα συναγερμού μπορεί να ειδοποιήσει εσάς και τις αρχές εάν κάποιος επιχειρήσει να διαρρήξει το σπίτι σας.
  • Εγκαταστήστε κάμερες παρακολούθησης γύρω από το εξωτερικό του σπιτιού σας – Οι κάμερες ασφαλείας μπορούν να παρέχουν ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας καταγράφοντας οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα γύρω απ’ την ιδιοκτησία σας.
  • Αποκτήστε ολοκληρωμένη ασφάλιση σπιτιού – Εκτός από τα παραπάνω μέτρα ασφαλείας, είναι απαραίτητο να έχετε ασφαλιστική κάλυψη που μπορεί να σας προστατεύσει από κλοπή. Η ασφάλιση σπιτιού με κάλυψη κλοπής μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη του κόστους αντικατάστασης κλεμμένων αντικειμένων κι επισκευής ζημιών που προκλήθηκαν κατά τη διάρρηξη.

Προστατεύστε Το Σπίτι Σας Με Την Trust Insurance Κύπρου

Ένα ολοκληρωμένο ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας είναι μια εξαιρετική επένδυση για την προστασία του σπιτιού σας. Η Trust Insurance είναι κορυφαίος πάροχος ασφάλισης κατοικίας στην Κύπρο, με ειδική κάλυψη κατά κλοπής.

Ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια του σπιτιού σας, γι’ αυτό προσπαθούμε να σας παρέχουμε ολοκληρωμένη κάλυψη για να νιωθετε απόλυτη ασφάλεια, είτε είστε στο σπίτι, είτε όχι. Προσφέρουμε επίσης ανταγωνιστικές τιμές κι άριστη εξυπηρέτηση πελατών. 

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και μάθετε περισσότερα για το πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να προστατεύσετε το σπίτι και τα πολύτιμα αντικείμενά σας από κλοπή!

Μάθετε πως να προστατεύσετε το σπίτι σας από την πλημμύρα.

Share the Post:

Latest News

group_30
group_30
group_30
group_30
ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΛΕΜΕΣΟΣ
ΛΑΡΝΑΚΑ
ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ
ΠΑΦΟΣ
Road Side Assistance Accident Care

Οδική Βοήθεια &
Φροντίδα Ατυχήματος

Επιδιόρθωση Ανεμοθώρακα / Παράθυρου

Emergency Health Issues

Επείγοντα
Περιστατικά Υγείας

Τεχνική Βοήθεια Κατοικίας / Επιχείρησης

Emergency Hospitalization Abroad

Επείγουσα Νοσοκομειακή
Περίθαλψη στο Εξωτερικό

Φόρμα Επικοινωνίας