Search
Close this search box.

Πόσο Κοστίζει Η Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας Στην Κύπρο;

Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας μπορεί να είναι η σανίδα σωτηρίας σας εάν εμφανιστεί επείγουσα ιατρική ανάγκη, αλλά όπως κάθε ασφαλιστήριο συμβόλαιο, έρχεται με κάποιο κόστος. Το ποσό που θα πληρώσετε για την ασφάλιση υγείας εξαρτάται από παράγοντες όπως η ηλικία, η χώρα και οι προϋπάρχουσες ασθένειες. Επιπλέον, ο τύπος του προγράμματος που θα επιλέξετε θα καθορίσει το ποσό που θα πρέπει να καταβάλλετε κάθε χρόνο.

 

Ποιες λοιπόν είναι οι επιλογές ασφάλισης υγείας στην Κύπρο; Δημιουργήσαμε έναν οδηγό για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τους διαφορετικούς τύπους ασφάλισης υγείας στην Κύπρο και πόσο περίπου θα σας κοστίσει ο καθένας.

Ποιο Είναι Το Κόστος της Ιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας Κατά Μέσο Όρο;

Στην Κύπρο, η ιδιωτική ασφάλιση υγείας κοστίζει περίπου 150 έως 400 ευρώ το μήνα για ένα οικογενειακό πρόγραμμα. Αυτό το κόστος μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο κάλυψης υγείας που θα αγοράσετε, τον αριθμό των ατόμων που θα καλύπτονται και την ηλικία τους. Τα ασφάλιστρα συνήθως αυξάνονται με την ηλικία, καθώς οι περισσότεροι ασφαλιστές θεωρούν τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ως πιο πιθανά να εμφανίσουν ιατρικές παθήσεις.

Ποιοι Παράγοντες Μπορούν Να Επηρεάσουν Τη Συνολική Τιμή Της Ασφάλισης Υγείας Σας;

Ακολουθούν ορισμένοι από τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το τελικό κόστος της ασφάλισης υγείας σας:

Ηλικία

Η ασφάλιση υγείας είναι πιο οικονομική όταν είστε νεότεροι, επειδή είναι πιο πιθανό να πληρώνετε ασφάλιστρα για περισσότερα χρόνια. Καθώς οι ασθένειες και οι ιατρικές παθήσεις γίνονται πιο συχνές με την αύξηση της ηλικίας, τα ασφάλιστρα θα αυξάνονται αναλόγως.

 

Ιατρικό Ιστορικό


Το ιατρικό ιστορικό σας είναι ένας σημαντικός παράγοντας καθορισμού των ασφαλίστρων που θα πληρώσετε. Τα άτομα που χαίρουν άκρας υγείας πληρώνουν χαμηλότερα ασφάλιστρα σε σύγκριση με αυτά με προϋπάρχουσες ασθένειες. Όσοι πάσχουν από ανίατες, απειλητικές για τη ζωή ασθένειες μπορεί ακόμα και να απορριφθούν από ορισμένα ασφαλιστικά προγράμματα.

Επάγγελμα


Το επάγγελμά σας μπορεί επίσης να καθορίσει σε ποια προγράμματα υγείας μπορείτε να ασφαλιστείτε και με τι κόστος. Ορισμένα επαγγέλματα θεωρούνται πιο επικίνδυνα από άλλα, και έτσι, τα ασφάλιστρά τους θα αντικατοπτρίζουν αυτόν τον κίνδυνο.

Χώρα


Η χώρα στην οποία ζείτε μπορεί επίσης να επηρεάσει το κόστος της ασφάλισης υγείας. Οι διαφορές στο κόστος ζωής, οι φόροι και άλλοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν το κόστος της ασφάλισης υγείας.

Τρόπος Ζωής και Κάπνισμα


Εάν ασχολείστε με περιπετειώδεις δραστηριότητες, όπως sky-diving, bungee jumping και ορειβασία, μπορεί να σας ζητηθεί να πληρώσετε υψηλότερα ασφάλιστρα επειδή διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο να χρησιμοποιήσετε την ασφάλισή σας. Το ίδιο ισχύει και για τους καπνιστές, οι οποίοι μπορεί να κληθούν να πληρώσουν μεγαλύτερα ασφάλιστρα.

Είδη Ασφάλισης Υγείας

Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας

Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας καλύπτει το κόστος νοσοκομειακής και ιατρικής περίθαλψης για ασθένειες που είναι ιάσιμες, βραχύβιες και δεν προϋπάρχουν της έναρξης της ασφάλισης. Αυτό σημαίνει ότι εάν η ασθένεια υπήρχε πριν από την υπογραφή του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ενδέχεται να εξαιρεθείτε από την κάλυψη. Τα ασφάλιστρα διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο κάλυψης και την ηλικία σας.

Αυτή η πολιτική καλύπτει τακτικά εξωτερικά ιατρεία, διαμονή στο νοσοκομείο, χειρουργικές επεμβάσεις, διαγνωστικές εξετάσεις και το κόστος φαρμάκων.

 

 

Κάλυψη Σοβαρής Ασθένειας


Η κάλυψη κρίσιμων ασθενειών είναι ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που προσφέρει ένα αφορολόγητο εφάπαξ ποσό εάν ο ασθενής διαγνωστεί με μία από τις ασθένειες που αναφέρονται στο συμβόλαιο. Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη αυτού του είδους ιδιωτικού προγράμματος υγείας είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα όπως θέλετε, για παράδειγμα, για να πληρώσετε για ιατρική περίθαλψη ή για να καλύψετε τα έξοδα διαβίωσης.

Το κόστος κάλυψης κρίσιμων ασθενειών εξαρτάται από παράγοντες όπως η ηλικία, η υγεία και ο τρόπος ζωής. Σε γενικές γραμμές, τα ασφάλιστρα είναι χαμηλότερα εάν είστε νεότεροι και υγιείς.

Πώς Μπορώ Να Μειώσω Το Κόστος Ασφάλισης Υγείας;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μειώσετε τα ασφάλιστρά σας και να κάνετε την ιδιωτική ασφάλιση υγείας σας πιο οικονομική:


 1. Αφαιρέστε τις έξτρα καλύψεις που δεν χρειάζεστε πραγματικά.
 2. Μειώστε το ποσό κάλυψης.
 3. Εξετάστε τα οικογενειακά προγράμματα υγείας – συνήθως είναι φθηνότερα από την αγορά πολλαπλών ατομικών προγραμμάτων.
 4. Ψάξτε την αγορά ιδιωτικής ασφάλισης ώστε να βρείτε το πιο προσιτό πρόγραμμα για τα οικονομικά σας.
 5. Περιορίστε τα νοσοκομεία στη λίστα κάλυψης – εάν επιλέξετε ένα μικρότερο δίκτυο παρόχων υγειονομικής περίθαλψης, τα ασφάλιστρά σας μπορεί να μειωθούν.
 6. Ελέγξτε εάν μπορείτε να προπληρώσετε όλο το χρόνο – αυτό θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει χρήματα σε σύγκριση με τις μηνιαίες πληρωμές.

Αποκτήστε Κορυφαία Ασφάλιση Υγείας Στην Κύπρο

Αν ψάχνετε για ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες σας, υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:  
 • Τι είδους κάλυψη χρειάζεστε;
 • Τι ποσό μπορείτε να διαθέσετε για τα ασφάλιστρα;
 • Είναι οι εξαιρέσεις κατάλληλες για την περίπτωσή σας;
 • Σας εξυπηρετεί σωστά και άμεσα η ασφαλιστική σας εταιρεία;
 • Υπάρχουν διαθέσιμες εκπτώσεις ή προσφορές;
 • Είναι το πρόγραμμα αρκετά ευέλικτο ώστε να ανταποκρίνεται σε τυχόν αλλαγές στις ανάγκες σας;
  Συνοψίζοντας, πολλοί παράγοντες παίζουν μπορεί να παίξουν ρόλο ως προς το κόστος της ασφάλισης υγείας. Κάνοντας την έρευνά σας και κατανοώντας τους διαφορετικούς τύπους

κάλυψης θα μπορέσετε να βρείτε μια πολιτική που να καλύπτει τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.

Επικοινωνήστε σήμερα με την Trust Insurance για να ενημερωθείτε για όλους τους διαφορετικούς τύπους ασφαλιστικής κάλυψης και να επιλέξετε αυτόν που ταιριάζει περισσότερα στις ανάγκες σας. Μπορείτε ακόμη να επικοινωνήσετε με τον τοπικό σας σύμβουλο ασφάλισης υγείας στη Λευκωσία, τη Λεμεσό, τη Λάρνακα, την Πάφο ή το Παραλίμνι.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ασφάλεια υγείας; Διαβάστε το άρθρο μας για το εάν χρειάζεστε ιδιωτική ασφάλιση

Scroll to Top