Μετά την καραντίνα, τι; Η… ασφαλής “μετα-κανονικότητα”

H άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας είναι πλέον γεγονός και επιχειρήσεις βάζουν το κλειδί να ξεκινήσουν την οικονομία! Μετά παρατεταμένο κατ’ οίκον περιορισμό, καλούμαστε ν’ ανοίξουμε την πόρτα του σπιτιού μας και να επιστρέψουμε στις δουλειές μας, ώστε να επιστρέψει και η ζωή μας στην … κανονικότητα!

Σε ποια κανονικότητα θα επιστρέψουμε, όμως; Πως θα είναι οι πρώτες  μετά καραντίνας  ημέρες; Μουδιασμένες; Απελευθερωτικές;

Μεγάλος παράγοντας σίγουρα είναι η αίσθηση ασφάλειας ή έλλειψη αυτής.

Ο κόσμος όπως τον ξέραμε τελείωσε, και πλέον καλούμαστε να συστηθούμε με μια νέα «μετά-κανονικότητα» στην οποία δεν πρέπει να παρεισφρήσει ο φόβος.

Στο κάτω-κάτω το αύριο όσο τρομακτικό και αν φαντάζει, τόσο όμορφο μπορεί να είναι! Έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν μπορούσαμε να το προβλέψουμε. Γι΄ αυτό προετοιμαζόμασταν για την έλευσή του.

Σύμμαχος στην προετοιμασία για το όποιο δυσάρεστο απρόοπτο, ανέκαθεν ήταν και παραμένει ο ασφαλιστικός σας πράκτορας. Ένας δικός μας άνθρωπος, ο οποίος με τεχνογνωσία, εμπειρία και ατόφιο ενδιαφέρον για εμάς, την οικογένεια, την περιουσία, την επιχείρησή μας, μας κατευθύνει πάντα στην καλύτερη δυνατή λύση για τις δικές μας εξατομικευμένες ανάγκες. Ο σωστός ασφαλιστικός σύμβουλος είναι αυτός ο οποίος διασφαλίζει για ΄μας το αύριο, ώστε να μπορούμε όχι μόνο να υπάρχουμε στο σήμερα, αλλά και να το ζούμε.

Ο εγκλεισμός στο σπίτι, ο περιορισμός ακόμα κι αν είναι εκούσιος και η διακοπή από την εργασία, πιθανόν να μας στέρησε αυτό το αίσθημα, και να μας έφερε αντιμέτωπους με νέα δεδομένα που ίσως να δημιούργησαν αισθήματα ανασφάλειας, οικονομικής αβεβαιότητας ακόμα και την επαύριον της άρσης των μέτρων, και για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Η απάντηση σ’ αυτό το δικαιολογημένο ίσως άγχος είναι η «θετική ψυχολογία», η οποία δεν είναι μια αφηρημένη έννοια.

Υπάρχουν πράγματα στην καθημερινότητά μας, που μπορούν να μας δώσουν έστω και για 5 λεπτά με χαρά, γαλήνη, ευγνωμοσύνη, γέλιο, ενδιαφέρον, περιέργεια, αγάπη. Ας εκμεταλλευτούμε αυτές τις καταστάσεις, γιατί έρευνες της τελευταίας 20ετίας μας έχουν δείξει ότι όταν βιώνουμε τέτοια θετικά συναισθήματα έστω και για 5 λεπτά –το να πιούμε τον καφέ με ησυχία και ηρεμία πραγματικά απολαμβάνοντάς τον, το να καθίσουμε για μερικές στιγμές «άπραγοι» για να καθαρίσει το, το ν΄ ακούσουμε απρόσκοπτα ένα ολόκληρο τραγούδι, κοκ- ξεκινάει μια ολόκληρη διαδικασία βιολογική, με νευροδιαβιβαστές και ορμόνες, η οποία μας θωρακίζει, μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής.

Χρειάζονται λοιπόν μόνο 5 λεπτά για να επαναπροσδιορίσουμε τον τόνο της κάθε μέρας μας. Για τ΄ άλλα δεν χρειάζεται άγχος. Ο ασφαλιστικός σας πράκτορας, και η Trust θα είναι δίπλα μας ό,τι και αν προκύψει ώστε η «μετα-κανονικότητά» μας να είναι τόσο όμορφη όσο εμείς θέλουμε.

 

Κοινοποίηση σε:

Η TRUST ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ

Το… μυστικό της TRUST Insurance Cyprus αποκάλυψε στο πλαίσιο συνέντευξης στον ιδιοκτήτη της εξειδικευμένης σε ασφαλιστικά ζητήματα ιστοσελίδας Cyprus Insurance News έδωσε ο CEO της

Περισσότερα »

Shaving the TRUST way

Με βιολί και με λαούτο τους ξυρίσαμε στην TRUST Insurance Cyprus! Όχι δεν είχαμε γαμπρούς, αλλά μαχητές υπέρ της πρόληψης και ενημέρωσης για ανδρικούς καρκίνους.

Περισσότερα »

Η TRUST Insurance Cyprus στο 2ο Cyber Security Conference

  Στο 2ο Cyber Security Conference, ενώπιον εκλεκτού και πλήρως καταρτισμένου σε θέματα κυβερνοασφάλειας ακροατηρίου, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το πρωτοποριακό της προϊόν Cyber

Περισσότερα »
elGreek