Συναισθηματική Νοημοσύνη

Συναισθηματική νοημοσύνη ονομάζεται η ικανότητα του ανθρώπου για αυτοεπίγνωση, αυτοκυριαρχία και αυτοέλεγχο, η ευσυνειδησία του και η δυνατότητα να μπαίνει στη θέση των άλλων, να τους κατανοεί, να τους ακούει προσεχτικά, να μπορεί να ασκεί επιρροή, να επικοινωνεί ουσιαστικά και να συνεργάζεται.
Συναισθηματική Νοημοσύνη είναι:
– Αυτοεπίγνωση
– Αυτοκυριαρχία
– Αυτοέλεγχος
– Ευσυνειδησία
– Το να “μπαίνει” κανείς στη θέση του άλλου
– Το να κατανοεί τους άλλους
– Το να ακούει τους άλλους προσεκτικά
– Το να μπορεί να ασκεί επιρροή
– Το να επικοινωνεί ουσιαστικά
– Το να συνεργάζεται

Συναισθηματικά Νοήμων Άνθρωπος = Επιτυχημένος Άνθρωπος
Συναισθηματική Νοημοσύνη= Ανθρώπινες Δυνατότητες
Συναισθηματικές Ικανότητες = Μεταφρασμένες Δυνατότητες σε Ικανότητες στο Χώρο Εργασίας

Η συναισθηματική νοημοσύνη ή νοημοσύνη της καρδιάς, αντιπροσωπεύει μια νέα αντίληψη επιτυχίας και ένα σπουδαίο σχέδιο ζωής. Είναι το κύριο χαρακτηριστικό των ανθρώπων που διαπρέπουν στη κοινωνική σφαίρα, οικοδομούν υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις και επιτυγχάνουν στο χώρο εργασίας. Είναι η σφραγίδα ποιότητας που σηματοδοτεί την πρόοδο του ανθρώπινου είδους. Το πιο σημαντικό είναι ότι η συναισθηματική εκπαίδευση τρέφει και ενδυναμώνει τον άνθρωπο, εξοπλίζοντας τον με τις δεξιότητες που του είναι απαραίτητες ώστε να αντιμετωπίσει κάθε πιθανό πρόβλημα.


Ο Έξυπνος Βλάκας
Ένας τίτλος τον οποίο “ έκλεψα” από το κεφάλαιο του βιβλίου DR. Goleman, όπου παραθέτει την ιστορία κάποιου ανθρώπου πανέξυπνου με υψηλό IQ, αλλά με την μια αποτυχία να διαδέχεται την άλλη. Ο άνθρωπος αυτός, δεν μπόρεσε ποτέ να χρησιμοποιήσει την εξυπνάδα του ώστε να έχει μια καλή ζωή. Και ο λόγος; του έλειπαν άλλα πράγματα πέρα από το μυαλό. Όλα αυτά τα “άλλα” αποτελούν συναισθηματική νοημοσύνη!

Σας προτρέπω να μάθετε πολύ περισσότερα μέσα από το βιβλίο ώστε να αναπτύξετε προς όφελος της καθημερινής ζωής. Το βιβλίο Dr Daniel Goleman, είναι μια πολύ καλή αρχή! Ζητήστε το με τίτλο “Συναισθηματική Νοημοσύνη” εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα!

Κοινοποίηση σε:

ΔΙΠΛΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ TRUST ΣΤΑ RESPONSIBLE BUSINESS AWARDS

Η εμπιστοσύνη λαμβάνεται… δίνοντας. Η TRUST Insurance Cyprus ανέκαθεν ήταν ταγμένη στην κοινωνική προσφορά, και κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου και της αγοράς παρέχοντας πολύ περισσότερα από ασφαλιστικές καλύψεις. Η κοινωνία, αναγνωρίζοντας την κοινωνική προσφορά της Εταιρείας μέσα από τις δυο ενέργειες, επιβράβευσε την TRUST στα Responsible Business Awards. Συγκεκριμένα η TRUST έλαβε τη διάκριση GOLD στην κατηγορία «Κοινωνία» για την πρωτοβουλία διάθεσης ατομικών συσκευών αλκοτέστ και τη διάκριση SILVER στην κατηγορία «Υπεύθυνο προϊόν / Affinity Marketing / Cause-Related Marketing» για την ενσωματωμένη υπηρεσία στα συμβόλαια Μηχανοκίνητων Οχημάτων «Αν θα πιείς μην οδηγήσεις».

Περισσότερα »

2η Ετήσια Εκδήλωση Ενημέρωσης και Διάθεσης Ατομικών Συσκευών Αλκοτέστ«Μια Συσκευή Αλκοτέστ Σε Κάθε Όχημα»

Η TRUST Insurance Cyprus, πραγματοποίησε την Πέμπτη 31/8/2023 την 2η ετήσια εκδήλωση διάθεσης ατομικών συσκευών αλκοτέστ ταυτόχρονα σε όλες τις πόλεις της Κύπρου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κοινωνικής προσφοράς της Εταιρείας «Μια Συσκευή Αλκοτέστ Σε Κάθε Όχημα».

Περισσότερα »

Η TRUST ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ

Το… μυστικό της TRUST Insurance Cyprus αποκάλυψε στο πλαίσιο συνέντευξης στον ιδιοκτήτη της εξειδικευμένης σε ασφαλιστικά ζητήματα ιστοσελίδας Cyprus Insurance News έδωσε ο CEO της

Περισσότερα »
elGreek

ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΕΝΑ CLICK;

Cyber Risk Insurance μόνο από την Trust Insurance