Συναισθηματική Νοημοσύνη

Συναισθηματική νοημοσύνη ονομάζεται η ικανότητα του ανθρώπου για αυτοεπίγνωση, αυτοκυριαρχία και αυτοέλεγχο, η ευσυνειδησία του και η δυνατότητα να μπαίνει στη θέση των άλλων, να τους κατανοεί, να τους ακούει προσεχτικά, να μπορεί να ασκεί επιρροή, να επικοινωνεί ουσιαστικά και να συνεργάζεται.
Συναισθηματική Νοημοσύνη είναι:
– Αυτοεπίγνωση
– Αυτοκυριαρχία
– Αυτοέλεγχος
– Ευσυνειδησία
– Το να “μπαίνει” κανείς στη θέση του άλλου
– Το να κατανοεί τους άλλους
– Το να ακούει τους άλλους προσεκτικά
– Το να μπορεί να ασκεί επιρροή
– Το να επικοινωνεί ουσιαστικά
– Το να συνεργάζεται

Συναισθηματικά Νοήμων Άνθρωπος = Επιτυχημένος Άνθρωπος
Συναισθηματική Νοημοσύνη= Ανθρώπινες Δυνατότητες
Συναισθηματικές Ικανότητες = Μεταφρασμένες Δυνατότητες σε Ικανότητες στο Χώρο Εργασίας

Η συναισθηματική νοημοσύνη ή νοημοσύνη της καρδιάς, αντιπροσωπεύει μια νέα αντίληψη επιτυχίας και ένα σπουδαίο σχέδιο ζωής. Είναι το κύριο χαρακτηριστικό των ανθρώπων που διαπρέπουν στη κοινωνική σφαίρα, οικοδομούν υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις και επιτυγχάνουν στο χώρο εργασίας. Είναι η σφραγίδα ποιότητας που σηματοδοτεί την πρόοδο του ανθρώπινου είδους. Το πιο σημαντικό είναι ότι η συναισθηματική εκπαίδευση τρέφει και ενδυναμώνει τον άνθρωπο, εξοπλίζοντας τον με τις δεξιότητες που του είναι απαραίτητες ώστε να αντιμετωπίσει κάθε πιθανό πρόβλημα.


Ο Έξυπνος Βλάκας
Ένας τίτλος τον οποίο “ έκλεψα” από το κεφάλαιο του βιβλίου DR. Goleman, όπου παραθέτει την ιστορία κάποιου ανθρώπου πανέξυπνου με υψηλό IQ, αλλά με την μια αποτυχία να διαδέχεται την άλλη. Ο άνθρωπος αυτός, δεν μπόρεσε ποτέ να χρησιμοποιήσει την εξυπνάδα του ώστε να έχει μια καλή ζωή. Και ο λόγος; του έλειπαν άλλα πράγματα πέρα από το μυαλό. Όλα αυτά τα “άλλα” αποτελούν συναισθηματική νοημοσύνη!

Σας προτρέπω να μάθετε πολύ περισσότερα μέσα από το βιβλίο ώστε να αναπτύξετε προς όφελος της καθημερινής ζωής. Το βιβλίο Dr Daniel Goleman, είναι μια πολύ καλή αρχή! Ζητήστε το με τίτλο “Συναισθηματική Νοημοσύνη” εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα!

Κοινοποίηση σε:

Η TRUST ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ

Το… μυστικό της TRUST Insurance Cyprus αποκάλυψε στο πλαίσιο συνέντευξης στον ιδιοκτήτη της εξειδικευμένης σε ασφαλιστικά ζητήματα ιστοσελίδας Cyprus Insurance News έδωσε ο CEO της

Περισσότερα »

Shaving the TRUST way

Με βιολί και με λαούτο τους ξυρίσαμε στην TRUST Insurance Cyprus! Όχι δεν είχαμε γαμπρούς, αλλά μαχητές υπέρ της πρόληψης και ενημέρωσης για ανδρικούς καρκίνους.

Περισσότερα »

Η TRUST Insurance Cyprus στο 2ο Cyber Security Conference

  Στο 2ο Cyber Security Conference, ενώπιον εκλεκτού και πλήρως καταρτισμένου σε θέματα κυβερνοασφάλειας ακροατηρίου, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το πρωτοποριακό της προϊόν Cyber

Περισσότερα »
elGreek